Home Pyszne przepisy Bez piekarnika, bez mąki – pizza na stole w 10 minut

Bez piekarnika, bez mąki – pizza na stole w 10 minut

0

Wbrew powszechnej opinii, obierki z jabłek nie zawsze są bezużytecznymi śmieciami.Niewiele osób wie, że można je efektywnie wykorzystać w kuchni.Eksperci podpowiedzieli nam, jakie dania można przygotować ze skórek.

Pierwszą rzeczą, którą można zrobić ze skórek jabłek są chipsy.Ich przygotowanie jest dość proste.Konieczne jest jedynie doprawienie skórek.Można to zrobić w kilku krokach.

Przede wszystkim należy usmażyć skórki na patelni wraz z cukrem i cynamonem.Gdy tylko pojawi się chrupiąca skórka, należy ją umieścić na blasze do pieczenia i upiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni Celsjusza.Po dziesięciu minutach danie będzie gotowe.

Skórki jabłek mogą być wykorzystywane do wielu celów.

Zdjęcie: pereslavtseva/ru.freepik.com.

Za pomocą skórek jabłek można również udekorować różne desery.Wystarczy tylko pięknie pokroić skórki, a następnie ostrożnie posypać słodkie potrawy.Dzięki temu deser nie tylko stanie się piękniejszy wizualnie, ale również nabierze dodatkowych walorów smakowych.

Nie tylko ciasta można dekorować w podobny sposób.Wiórki jabłkowe mogą doskonale uzupełnić naleśniki, gofry czy muffinki.Dodatkowy składnik będzie szczególnie smaczny w połączeniu z cynamonem.

Wcześniej foodblogger podzielił się oryginalnym przepisem na oliwę na Nowy Rok.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version