Home Pyszne przepisy Bez piekarnika, bez mąki – pizza na stole w 10 minut

Bez piekarnika, bez mąki – pizza na stole w 10 minut

0

Preferujesz zdrową żywność i lubisz eksperymentować w kuchni? Przygotuj sałatkę z awokado, czerwonej ryby i ogórków w zaledwie 15 minut.Redakcja magazynu Gastronome podzieliła się wyjątkowym przepisem.

Do przygotowania sałatki potrzebne będą następujące składniki:.

  • 350 g wędzonych lub lekko solonych filetów z łososia.
  • 3 awokado.
  • 1 łyżka.sok z cytryny.
  • 1 mała biała cebula.
  • 2 średnie ogórki.
  • 5 gałązek kopru.
  • sól, świeżo zmielony czarny pieprz.
  • mikro zioła do dekoracji.

Sposób przygotowania:.

Pokroić awokado i usunąć pestkę.Wydrążyć miąższ i umieścić w misce blendera, skropić sokiem z cytryny, posolić i popieprzyć, a następnie rozdrobnić na gładką masę.Obierz ogórki ze skórki i nasion i drobno posiekaj.Cebulę obrać i pokroić w bardzo drobną kostkę.Posiekaj koperek.Dodaj posiekaną białą cebulę, koperek i świeże ogórki do purée z awokado.Dokładnie wymieszać widelcem.Pozostawić w lodówce do czasu użycia.

Filety z lekko solonego łososia pokroić w drobną kostkę.Sprawdź dokładnie, czy nie ma małych ości.

Na talerzach ułożyć krążki do serwowania o średnicy 6-8 cm.Rozłóż połowę puree z awokado na dnie i wygładź powierzchnię.Następnie ułożyć czerwoną rybę.Następnie ponownie purée z awokado.Przykryć krążki folią spożywczą i wstawić przystawkę do lodówki do czasu podania.

Przed podaniem ostrożnie zdejmij folię i pierścienie z każdej porcji sałatki z awokado, czerwonej ryby i ogórka.Przystawkę można udekorować mikrozielonymi warzywami.

Połączenie awokado, ogórka i łososia w tej sałatce jest tak udane, że można je wykorzystać nie tylko do tej przystawki.Można na przykład posmarować puree ziemniaczanym lekko opieczony chleb i udekorować plasterkiem ryby.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version