Smak faszerowanej papryki w gotowej formie zależy nie tylko od wybranego mięsa, ale także od samego warzywa.Możliwe, że nawet w większym stopniu, ponieważ papryka może być gorzka, co nie jest zbyt przyjemne.
Specjalista ds. rolnictwa Alexei Volodikhin w swoim kanale Telegram wymienił najlepsze papryki do nadziewania.
Ekspert uważa, że do przygotowania dania uwielbianego przez wielu należy wziąć warzywa w kształcie stożka.Faktem jest, że są smaczne, łatwiej je przyprawić.Farsz razem z innym farszem dobrze się układa, nie ma niepotrzebnego zamieszania.
Najważniejsze jest to, że takie odmiany mają gęstszy miąższ i skórkę, więc zawartość papryki nie wypadnie z niej podczas długiego duszenia.
Kolejną zaletą papryki w kształcie stożka jest to, że łatwiej ją zamrozić na zimę – mówi ekspert.Można po prostu włożyć jeden do drugiego – jak plastikowe kubki.Wymagana przestrzeń w komorze jest znacznie mniejsza niż w przypadku innych odmian.
Agronom nazwał najlepszą odmianę papryki do nadziewania, którą sadzi każdej wiosny.
Foto: Portal 'Uwaga, nowości!’.
Na wiosnę przyszłego roku agronom zaleca sadzenie odmian: 'Snowfall’, 'Yellow Bull’, 'Poplar’, 'Fakir’ i 'Pride of Russia’.Dają one wysokie plony i są idealne do nadziewania.
Wcześniej kucharz Alibek Pardaev nauczył, jak zrobić pyszną sałatkę warzywną z mięsem.Można ją przygotować bardzo szybko i nadaje się na rodzinny obiad i świąteczny stół.