Home Pyszne przepisy Agronom nazwał najlepszą odmianę papryki do nadziewania, którą sadzi każdej wiosny

Agronom nazwał najlepszą odmianę papryki do nadziewania, którą sadzi każdej wiosny

0

Smak faszerowanej papryki w gotowej formie zależy nie tylko od wybranego mięsa, ale także od samego warzywa.Możliwe, że nawet w większym stopniu, ponieważ papryka może być gorzka, co nie jest zbyt przyjemne.

Specjalista ds. rolnictwa Alexei Volodikhin w swoim kanale Telegram wymienił najlepsze papryki do nadziewania.

Ekspert uważa, że do przygotowania dania uwielbianego przez wielu należy wziąć warzywa w kształcie stożka.Faktem jest, że są smaczne, łatwiej je przyprawić.Farsz razem z innym farszem dobrze się układa, nie ma niepotrzebnego zamieszania.

Najważniejsze jest to, że takie odmiany mają gęstszy miąższ i skórkę, więc zawartość papryki nie wypadnie z niej podczas długiego duszenia.

Kolejną zaletą papryki w kształcie stożka jest to, że łatwiej ją zamrozić na zimę – mówi ekspert.Można po prostu włożyć jeden do drugiego – jak plastikowe kubki.Wymagana przestrzeń w komorze jest znacznie mniejsza niż w przypadku innych odmian.

Agronom nazwał najlepszą odmianę papryki do nadziewania, którą sadzi każdej wiosny.

Foto: Portal 'Uwaga, nowości!’.

Na wiosnę przyszłego roku agronom zaleca sadzenie odmian: 'Snowfall’, 'Yellow Bull’, 'Poplar’, 'Fakir’ i 'Pride of Russia’.Dają one wysokie plony i są idealne do nadziewania.

Wcześniej kucharz Alibek Pardaev nauczył, jak zrobić pyszną sałatkę warzywną z mięsem.Można ją przygotować bardzo szybko i nadaje się na rodzinny obiad i świąteczny stół.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version