Home Pyszne przepisy 10 razy smaczniejsze niż marchew: gotowanie buraków po koreańsku

10 razy smaczniejsze niż marchew: gotowanie buraków po koreańsku

0

Wybierz buraki, które są słodkie i mają jasny kolor.Z kolei ilość pieprzu i czosnku można dostosować do smaku, w zależności od tego, jak pikantne potrawy lubisz.

Przepis na buraki po koreańsku

  • Czas: 10 minut.
  • Porcje :4.

Składniki:
– 500 gramów buraków;
– 4 ząbki czosnku;
– 4 łyżki oleju roślinnego;
– 4 łyżki stołowe 9% octu;
– 1 łyżeczka cukru;
– pół łyżeczki soli;
– 2 trzecie łyżeczki mielonej kolendry;
– ćwierć łyżeczki mielonego czarnego pieprzu;
– ćwierć łyżeczki mielonego czerwonego pieprzu.

Przygotowanie:

  1. Umyj i obierz surowego buraka.Zetrzeć na koreańskiej tarce do marchwi.
  2. Wycisnąć czosnek i posypać solą, pieprzem, cukrem i kolendrą na środku miski z burakami.
  3. Wlej ocet na buraki bliżej boków miski.
  4. Rozgrzej olej na patelni lub patelni do smażenia i wsyp przyprawy.
  5. Wymieszaj i spróbuj sałatki.W razie potrzeby dodaj więcej cukru lub octu do smaku.
  6. Pozostaw koreańskie buraki do zaparzenia.Po około 3 godzinach można podawać.

.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version