Szpinak zapewni ciastu korzyści, a serowi wartości odżywcze.To wspaniałe danie wyjdzie dosłownie z garści mięsa mielonego.
Placek z mięsem
- Czas : 45 min.
- Porcje : 2.
Składniki :
– 200 – 300 gramów mięsa mielonego;
– 4 jajka;
– 1 cebula;
– duża garść szpinaku;
– ser mozzarella do smaku;
– sól i pieprz do smaku.
Przygotowanie:
- Cebulę obrać i pokroić w kostkę.Ser pokroić w plasterki.
- W misce wymieszaj mielone mięso, jajko, cebulę i szpinak.Dodaj sól i pieprz.
- Przełóż połowę mielonego mięsa do formy i spłaszcz.Na wierzchu ułóż ser, a następnie pozostałą część mielonego mięsa.
- Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza przez 25 – 35 minut.Posyp tartym serem 10 minut przed pieczeniem.
.